Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea sărbătorește

Ziua Mondială a Apei

 

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea celebrează Ziua Mondială a Apei prin acțiuni de implicare socială și conștientizare publică a importanței resurselor de apă pentru viață și mediul înconjurător. Startul activităților s-a dat la începutul lunii martie. Pe cursurile de apă administrate au loc activități de igienizare până la 22 martie, data decretată de Organizația Națiunilor Unite ca zi mondială a apei. Personalul Sistemelor de Gospodărire a Apei acționează în 37 de zone pentru colectarea deșeurilor.

Alături de instituțiile de învățământ partenere, în perioada 8 – 22 martie desfășurăm activități tematice sub sloganul Zilei Mondiale a Apei 2021 – “Pretuim apa”, “Ce inseamnă apa pentru tine?”. Parteneri ai proiectului sunt unitățile școlare Palatul Copiilor Pitești, Liceul cu Program Sportiv ”Viitorul” Piteşti, Școala Gimnazială “Marin Preda” Pitești, Clubul Copiilor Mioveni, Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Pitești, Școala Gimnazială “Nicolae Iorga” Pitești, Școala Gimnazială ”Ion Minulescu” Pitești, Clubul Copiilor Topoloveni, Grădinița cu Program Prelungit “Aripi Deschise”. Cateva sute de copii și-au transmis mesajele despre importanța apei în viața noastră și a impactul pe care comportamentul nostru, ca  indivizi,  îl are asupra resurselor de apă. Aceste mesaje s-au materializat sub forma unor machete, desene, clipuri video, fotografii, poezii, prezentări, acțiuni în aer liber.

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea organizează în parteneriat cu Universitatea din Pitești, Facultatea de Ştiinţe, Educaţie Fizică şi Informatică, sesiunea de comunicări științifice “APA PENTRU VIITOR, VIITORUL PENTRU APE”. Acestă sesiune este unul dintre modurile prin care Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea încurajează pregătirea studenților în acest domeniu, oferindu-le și posibilitatea de a participa la activitatea propriu zisă de gospodărire a apelor.

Toate activitățile derulate în scopul sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei sunt mediatizate pe pagina de Facebook Apele Române Argeș-Vedea, în evenimentul creat în aces scop.

(9) Ziua Mondială a Apei | Facebook