Consultarea publicului privind Proiectul Planului de Management actualizat (2021) al spațiului hidrografic Argeş-Vedea

 

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea a fost publicat pe website-ul său https://arges-vedea.rowater.ro/, la secțiunea Consultarea publicului, proiectul Planului de Management actualizat (2021) al spațiului hidrografic Argeş-Vedea.

Documentul este disponibil pentru informarea și consultarea publicului până la finalul lunii decembrie 2021. Un capitol important al documentului îl reprezintă Programul de măsuri care cuprinde toate măsurile ce trebuie luate, astfel încât obiectivele de mediu să fie atinse până în 2027. Aceste măsuri răspund principalelor probleme din spațiul hidrografic Argeş-Vedea.

Aplicarea cu stricteţe a legislaţiei naţionale şi europene în domeniul apelor condiționează reuşita implementării programelor de măsuri care se adresează atât autorităţilor locale şi regionale, agenţiilor din domeniul mediului, tuturor factorilor interesați din domeniul apei, cât şi utilizatorilor de apă. Actorii locali implicaţi în aplicarea programelor de măsuri la nivel teritorial fixează cadrul de acţiune în domeniul apei, precum şi modalităţile de finanţare.

Pentru a afla părerea dumneavoastră despre acest document, vă adresăm invitația de a fi parte a acestui proces de consultare, prin implicarea dumneavoastră direct, astfel încât să ne sprijiniți în identificarea corectă a problemelor în domeniul gospodăririi apelor precum și a măsurilor care necesită a fi întreprinse.

Toate sugestiile, propunerile și comentariile dumneavoastră le puteți transmite scriindu-ne pe adresa de e-mail: alina.ivascu@daav.rowater.ro.

Documentul se regaseste pe site-ul ABA Argeș-Vedea, sectiunea Consultarea publicului, subsectiunea Directiva Cadru Apa – Materiale utile.