La toate barajele din administrarea ABA Argeș-Vedea, dotate cu sisteme de alarmare, au fost acționate sirenele din dotare. În data de 28 februarie 2024, între orele 10.00-11.00 a avut loc exercițiul de alarmare publică cu scopul de a verifica funcționarea alarmelor pe întreg teritoriul național. Astfel, sirenele din țară au emis semnalul „Alarmă la dezastre”, care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților.

Alarmă la dezastre – se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare. Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. Este recomandat cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratelor pentru situații de urgență.

Toate sistemele de alarmare, aflate la obiectivle administrate de ABA Argeș-Vedea, au funcționat fără deficiențe.  

„𝗠𝗜𝗘𝗥𝗖𝗨𝗥𝗘𝗔 𝗔𝗟𝗔𝗥𝗠𝗘𝗟𝗢𝗥” a fost un eveniment organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul ,,Săptămânii protecției civile”.