Cantități importante de precipitații au căzut în bazinul hidrografic Argeș-Vedea, în intervalul 13-14 iunie 2024. Cel mai mult a plouat la Slobozia (jud. Argeș), 62,0 l/mp. Măsuratorile s-au efectuat la stația hidrometrică de pe râul Dâmbovnic. Ploile cu caracter torențial au depășit pragul critc la stații hidrometrice:

 Voina, pe râul Târgului,17,8 l/mp în 3 ore.

 Ciobani, pe râul Cotmeana, 18 l/mp în 20 de minute.     

 Slobozia, pe râul Dâmbovnic, 40 l/mp în 1 oră și 30 de min.

 Lungulețu, pe râul Dâmbovița, 44 l/mp în 40 minute.

 Văleni, pe râul Vedea, 24 l/mp, în 40 de minute.

 Grădinari, pe râul Argeș, 32 l/mp, în 20 de minute.        

 Malu Spart, pe râul Argeș, 43,3 l/mp în 50 de minute.

 Vadu Lat, râul Neajlov, 36,5 l/mp în 30 min.

 Priboieni, pe râul Cârcinov, 26 l/mp într-o oră.

Ca urmare, la 49 din cele 60 de stații hidrometrice de monitorizare a rețelei hidrografice, s-a constat creșterea debitelor și a nivelurilor apei. Aceste cantități au o contribuție importantă la completarea rezervelor de apă din lacurile de acumulare, necesare alimentării populației, irigațiilor, producerii de energie electrică, precum și la refacerea nivelului pânzei freatice (apelor subterane).

Personalul de specialitate al Administrație Bazinale de Apă Argeș-Vedea a monitorizat permanent evoluția fenomenelor pe cursurile de apă.

Vineri, 14 iunie, la ora 12, spațiul hidrografic Argeș-Vedea iese de sub averizarea hidrologică Cod Galben.

În următoarele ore debitele râurilor din bazinele hidrografice Argeș și Vedea vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor sub formă de aversă și propagării.​