979 de controale au fost realizate în acest an de către Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea. În urma acestor acțiuni au fost aplicate aplicate 151 de sancțiuni în valoare totală de 2 220 000 lei.

Un număr mare de verificări efectuate de către inspectorii Inspecției Bazinale a Apelor, precum și  ai Inspecției Teritoriale a Apelor din cadrul ABA Arges Vedea au vizat curățenia pe cursurile de apă. Astfel, acțiunile s-au concretizat în: verificarea modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și întreținute șanțurile și rigolele pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari; identificarea persoanelor fizice/juridice care depozitează sau aruncă necontrolat deșeuri și materiale de orice fel pe malurile și în albiile cursurilor de apă; prevenirea poluării cursurilor de apă cu deșeuri, activitate desfășurată în colaborare cu reprezentanții unităților administrativ teritoriale; stabilirea stării de salubrizare și igienizare a cursurilor de apă, lacurilor de acumulare, bălților și malurilor acestora, a stării șanturilor și rigolelor pentru asigurarea curgerii apei pluviale (activitate desfășurată în colaborare cu GNM Argeș și Garda Forestieră).

Acolo unde au fost descoperite nereguli au fost dispuse măsuri obilgatorii, cu termene bine stabilite, fie către unitățile administrativ teritoriale,  fie către societăți sau persoane fizice.

Până în prezent 54 de unități administrativ teritoriale au confirmat oficial îndeplinirea măsurilor impuse de către inspectorii ABA Argeș-Vedea.

În această perioadă, Inspectia Apelor verifică modul de aducere la îndeplinire a măsurilor impuse pentru cazurile în care au fost descoperite cantități mari de deșeuri. Printre aceste cazuri amintim cazul resturilor de cadavre animaliere depozitate necontrolat pe malurile râului Cotmeana. De la producerea incidentului, zona este monitorizată atent de către reprezentanții ABAAV și ai primăriei Poiana Lacului.

De-a lungul râului Cotmeana, au fost verificate 56 de puncte cunoscute cu probleme, în care au fost identificate 4  depozite necontrolate de deșeuri menajere și lemnoase.

În urma măsurilor obligatorii impuse de către inspectorii Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, reprezentanții a aproape 90% dintre unitățile administrativ teritoriale care aveau de  respectat termene au confirmat ducerea la îndeplinire a măsurilor impuse.​