​Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, prognozate și propagării, în intervalul 22.08.2022, ora 13:10 – 22.08.2022, ora 24:00 se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice:

–        Vâlsan – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior,

–        Doamnei – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior,

–      Dâmbovița – afluenți aferenți sectorului aval S.H. Malu cu Flori – amonte acumulare Văcărești, județele Argeș și Dâmbovița.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicată pe unele râuri mici din bazinele hidrografice:

–        Bratia (afluent al râului Râul Târgului),

–        Dâmbovița (afluenții aferenți sectorului S.H. Râncaciov).

În intervalul 22.08.2022 ora 12:00 – 24.08.2022 ora 16:00 se află sub averizare hidrologică Cod Galben râurile:

–        Călmăţui (judeţele: Olt şi Teleorman),

–        Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Olt şi Teleorman),

–        Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman şi Ilfov),

–        Ialomiţa – bazin amonte S.H. Târgovişte.

Recomandăm atenție sporită și evitarea circulației sau a activităților în zona cursurilor de apă aflate sub avertizarea hidrologică. Unităților administrativ teritoriale le recomandăm să verifice rigolele și canalele de scurgere a apei pentru a nu exista blocaje sau vegetație, care ar putea impiedica scurgerea apei. Aceeași recomandare o facem deținătorilor de poduri și podețe.

Personalul Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea urmărește evoluţia situaţiei hidrometeorologice și acționează în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase.