Este semnalul de alară pe care il trage Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea referitor la gunoaiele care ajung în ape.

Cu ajutorul personalului de la Formația Baraj Golești și Formația Cursuri de Apă Topoloveni (Sistemul de Gospodărire a Apelor Argeș) au fost adunat deșeurile “poposite”, după călătoria pe apă, în fața stavilelor clapet ale barajului Golești.
Pet-uri, papuci, bucăți de polistiren și plastic au fost colectate bucată cu bucată. În total 15 metri cubi de deșeuri și-au încheiat “călătoria” pe apă. Și formațiile Întreținere Cursuri de Apă Câmpulung și baraj Râușor au igienizat coronamentul, paramentul amonte și aval ale barajului Râușor (râul Târgului, comuna Lerești, Argeș). La final, munca lor a însumat 37 de saci cu deșeuri și o zonă curată.
“Colectarea deșeurilor din râuri și lacuri este o muncă sisifică pe care noi, gospodarii de ape, o ducem constant pentru a avea o apă curată. Faptele iresponsabile ale celor certați cu bunul simț au impact asupra resurselor de apă și asupra noastră, a tuturor, afectând calitatea vieții.’’- Bogdan DAVID, director ABA Argeș-Vedea

Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea s-a implicat și anul acesta în proiectul Let’s Do It, România!. Cu ajutorul personalului propriu din cadrul Sistemelor de Gospodărire a Apelor Argeș, Ilfov București, Teleorman și Sistemelor Hidrotehice Independente Olt și Văcărești au fost colectate cantități importante de deșeuri din zonele administrate.​