Administrația Bazinală de Apă Argeș–Vedea a finalizat verificarea construcțiilor și lucrărilor hidrotehnice administrate pentru a fi pregătite de funcționarea în perioada de timp friguros. Înainte de începrea sezonului rece ABA Argeș-Vedea a luat măsuri pentru exploatarea în condiții de siguranță a lucrărilor hidrotehnice, unele fiind cu caracter general iar altele cu caracter specific fiecărui obiectiv hidrotehnic administrat.

Au fost realizate verificări privind starea tehnică și funcțională a echipamentelor hidromecanice, instalațiilor electrice, de automatizare, de încălzire, de barbotare de la baraje, stații de pompare,  prize de apă, ungerea și gresarea tuturor articulațiilor de la echipamentele hidromecanice, verificarea functionalității surselor de alimentare cu energie electrică, starea tehnică a mijloacelor de transport și a utilajelor din dotare, pregătirea lor pentru perioada de timp friguros.

Specialiștii Apelor Române adaptează Programele de exploatare a lucrărilor hidrotehnice la condițiile de iarnă pe baza prognozelor meteorologice si hidrologice de scurtă durata. După finalizarea verificărilor de toamnă, această activitate integrează în mod responsabil datele obținute de specialiști, atât din exploatarea sistemelor complexe de gospodărire a apelor, cât și cele provenite din activitățile de urmărire și supraveghere a construcțiilor hidrotehnice, care devin esențiale pentru perioada imediat următoare.

Administrarea lucrărilor hidrotehnice în sezonul rece se face pe baza unui program specific, aplicat în perioada noiembrie 2023 – martie 2024 și intitulat “Programul de măsuri pentru expoatarea lucrărilor hidrotehnice în perioada de timp friguros”.​