O nouă avertizare hidrologică Cod Portocaliu, valabilă în intervalul 7 iulie ora 14:00 – 7 iulie ora 24:00, a fost emisă de hidrologi pentru râurile Argeș și  Dâmbovița și afuenții lor din bazinele superioare (judeţele: Argeş şi Dâmboviţa).

Avertizarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale. Echipele Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea rămân în stare de maximă vigilență hidrologică.

La această dată în lacurile de acumulare administrate de Apele Române Argeș-Vedea este stocat un volum de 673 milioane metri cubi de apă. Cantitatea reprezintă un grad de umplere de 91,4%, exploatarea realizându-se în condiții de siguranță.
În ultimele 24 ore, în partea de nord județului Argeș s-au înregistrat precipitații generalizate, cantitatea maximă fiind de 52,5 l/mp, măsurată la stația hidrometrică Bughea de Jos, pe râul Bughea. La stația meteo Pitești au fost înregistrați 42,9 litri/mp.

Debitele râurilor din bazinele hidrografice Argeș și Vedea vor fi în general în creștere, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării apei.

În continuare echipele operative ale ABA Argeș-Vedea monitorizează evoluția fenomenelor pe cursurile de râu atât în dispecerate cât și pe teren. ​