Avertizare hidrologică pentru fenomene imediate în bazinele hidrografice superioare ale râurilor Argeș și Dâmbovița. Pe aceste râuri și afluenții lor se pot produce scurgeri importante, viituri rapide, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de inundație.

Fenomenele se pot produce din această după amiază până la miezul nopții, cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Râul Târgului.

La nivelul Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea au fost dispuse măsurile specifice printre care intrarea în permanență a serviciului Prognoze Bazinale, Hidrologie și Hidrogeologie și a Biroului Hidrologie Câmpulung, creșterea frecvenței de măsurare și transmitere a datelor despre precipitații și nivelurile apei pe cursurile de râu și emiterea de prognoze hidrologice, pregătirea personalului, a utilajelor și mijloacelor materiale de intervenție.

Conform ultimelor date înregistrate, între ora 13.10 și 13.50 (40 de minute) pe râul Bughea, la stația hidrometrică Bughea de Jos au căzut 52 de litri/mp, nivelul apei fiind cu 10 centimetri peste cota de atenție.

În funcție de amploarea si complexitatea evenimentelor, personalul ABA Argeș-Vedea este pregătit de intervenție.