Administrația Națională “Apele Române” monitorizează permanent exploatarea resurselor de apă/satisfacerea cerințelor de apă, precum și modul de aplicare a prevederilor Planului de restricții și folosire a apei în perioade deficitare. Din cele 120 de secțiuni de monitorizare a secetei hidrologice, la nivel național, la 34 de secțiuni s-au înregistrat debite sub cel minim necesar pentru satisfacerea cerințelor sub aspect cantitativ.

În spațiul hidrografic Argeș-Vedea sunt 3 astfel de secțiuni: stația hidrometrică Malu cu Flori – râul Dâmbovița influențat de orarul de funcționare al CHE Clăbucet, stația hidrometrică Căpățâneni pe râul Argeș, stația hidrometrică Poenari – râul Sabar, debitele medii zilnice înregistrate fiind superioare valorilor critice, neaplicându-se până acum prevederile Planului de restricții și folosire a apei în perioadele deficitare.

Conform prognozelor emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în luna august regimul hidrologic în bazinul hidrografic Argeș-Vedea se va situa la valori cuprinse ȋntre 30 și 50 % din mediile multianuale lunare. La fel va fi și în septembrie și octombrie.

În prezent, din evoluția nivelurilor înregistrate la cele 60 de stații hidrometrice din bazin, tendința pe cursurile de apă este de scădere și staționare.

Coeficientul de umplere în principalele lacuri de acumulare din bazinul hidrografic Argeș-Vedea este de 79,4 %, însumând 584,42 milioane metri cubi. Cel mai scăzut volum de apă se înregistrează în acumularea Pecineagu, pe râul Dâmbovița. Chiar dacă rezervele de apă sunt în scădere, prin exploatarea coordonată și eficientă a acestora este asigurat necesarul de apă brută pentru beneficiarii din sursa de apă de suprafață în regim centralizat.​